Fortress Europe | Fortalesa Europa | Fortaleza Europa,2016
almeria
almeria txt

Mar Redondo - Pere Freixa
36°50'17”N 2°27'35"O

Vista del mar des de la costa d’Almeria, Espanya. (Fortalesa Europa. Vista del mar, terra a la vista)

Impressió fotogràfica, 2016, díptic, 61 x 61 cm c/u

"22 persones, sense nom, origen desconegut, 05/12/14.
Perduts. Segons els informes, caiguts al mar al sud-est d'Almeria, a causa de les altes onades "

lampedusa
lampedusa txt
Mar Redondo - Pere Freixa
35°30'56"N 12°36'2"E


Costa de Lampedusa des del mar Mediterrani, Itàlia. (Fortalesa Europa. Vista del mar, terra a la vista)

Impressió fotogràfica, 2016, díptic. 61 x 61 cm c/u

"Vivende, 19 anys, dona, Nigèria, 22/01/09.
Morta per cremades i exposició després de navegar en vaixell des d'Àfrica a Lampedusa
lesbos
lesbos txt
Mar Redondo - Pere Freixa
39°10'N 26°20'E


Vista del mar des de la costa de Lesbos, Grècia. (Fortalesa Europa. Vista del mar, terra a la vista)

Impressió fotogràfica, 2016, díptic, 61 x 61 cm c/u

"5 persones, sense nom (3 nens), Iraq / Sudan / Somàlia, 14/08/03.
Ofegats. El traficant va fer un forat al vaixell en el trajecte d’Ayvalik a Lesbos"
mar redondo :: pere freixa :: 2016
postalpostal 2
Mar Redondo - Pere Freixa

Postal Fortalesa Europa. Vista del mar, terra a la vista)

Impressió fotogràfica, 2016, 10x15 cm

Fortalesa Europa. Vista de la mar, terra a la vista. 2016

Des de principis dels anys noranta, l'organització no governamental UNITED comptabilitza les morts produïdes com a resultat dels processos migratoris i de les polítiques de restricció d’aquests, iniciades pels governs europeus. El tancament de fronteres, la penalització de la migració il·legal, la deportació així com la creació de centres de reclusió són algunes de les accions més visibles que els països de la Comunitat Europea apliquen. El degoteig de notícies a la premsa informant sobre morts, naufragis i accidents permet imaginar, ni que sigui difusament, el relat de l'horror i de la desesperació de cada individu que emprèn la fugida de la seva pàtria amb el somni i l'esperança d'un món, una mica millor, a l'altre costat del mar: Europa.

Fortalesa Europa. Vista de la mar, terra a la vista és un projecte en construcció en què les estadístiques, els nombres i les descripcions de la campanya FortressEurope motiven la creació d'un imaginari visual sobre els viatges truncats. Les fotografies de les costes mediterrànies d'Europa enregistrades de forma automàtica per les càmeres panoràmiques de Google Street View que, habitualment, associem al turisme, al benestar o a la cultura, esdevenen en aquests muntatges, testimonis muts de la tragèdia.

Fortaleza Europa. Vista del mar, tierra a la vista. 2016

Desde principios de los años 90, la organización no gubernamental UNITED  contabiliza las muertes producidas como resultado de los procesos migratorios y las políticas de restricción de los mismos iniciados por los gobiernos europeos. El cierre de fronteras, la penalización de la migración ilegal, la deportación así como la creación de centros de reclutamiento son algunas de las acciones más visibles aplicadas por los países de la Comunidad Europea. El goteo de noticias en la prensa informando sobre muertes, naufragios y accidentes permite imaginar, ni que sea difusamente, el relato del horror y la desesperación de cada individuo que emprende la huída de su patria con el sueño y la esperanza de un mundo un poco mejor, al otro lado del mar: Europa.

En Fortaleza Europa. Vista del mar, tierra a la vista, proyecto en construcción, las estadísticas, los números y las descripciones de la campaña “FortressEurope” motivan la creación de un imaginario visual sobre los viajes truncados. Las fotografías de las costas mediterráneas de Europa, registradas de forma automática por las cámaras panorámicas de Google Street View que habitualmente asociamos al turismo, al bienestar o a la cultura, devienen, en estos montajes, testimonio mudo de la tragedia.

LInks:

http://unitedagainstrefugeedeaths.eu/

http://www.unitedagainstracism.org/

FOTOPUBLICA.NET | Pere Freixa & Mar Redondo | info@fotopublica.net